Forest Valley Hot spring Center

Long Hua 2019-09

1 Background 

The site of this project is located in the valley of Rehe, the North of Chengde City in China, providing primitive forest environment. In ancient times, there were enormous volcanic eruptions, leaving the site natural and superior hot spring resources.

Most of the hot springs in the valley used to serve the locals, Now, in order to provide a place for people in fast-paced urban life to slow down and relax, we want to create a unique hot spring experience by combining plants and hot springs. After walking through the entire valley and observing the surroundings, we chose the location of inflection point in the center of deep valley. Surrounded by mountains and facing tranquil water, the site is a natural place with serenity.

2 Concept 

During our site reconnaissance, the atmosphere of nature changes frequently in the valley environment. Some places in the valley are bright, and some gets dark immediately; The temperature varies constantly in different locations in the rolling valley; Sometimes we hear the crystal sound of running water and sometimes we hear the sound of birds singing…… Our key design concept develops from the free and open spatial experience with natural elements in the forest. Thus, we intend to incorporate the unique experience into our design. 

The design attempts to simulate and correspond to the form of continuous mountain range through creating a form of spatial combination of soaring vertical solid towers and horizontal transparent glass boxes. Meanwhile, hot springs and plants, as the two major functional space, are interspersed with each other, presenting a diverse spatial variation like the form of the rolling valley. 

3 Spatial Features

There are eight towers in total with different height and angles. The first floor at the two of the towers provide hot spring pools, while at the rest of the towers provide service spaces. The second floors at the eight towers are 2 spas, 5 pools and a rest space. Outside the towers, we design large open plant landscape areas covered in glass boxes. The eight towers are connected by walking trails on the first floor and by air corridors on the second floor. They are all closed loops with no end, leaving plenty of possibilities of circulation for guests, just like walking in the forest. Along the circulation paths, small-scale functional spaces such as coffee shops, rest areas, makeup space and retail are scattered around to enrich the walking experience.

Inside the towers, guests can look outside at the thick layer of snow or green leaves outside while soaking in the hot springs through large windows. They can also see the planes flying across the sky or the glittering stars through skylights. It also will be a pleasant journey in the woods if you step out of the tower and walk on the corridor like wander through the trees.


4 Materials and Details

Volcanic rocks and hot springs are both geologic formations after volcanic eruptions. In order to express the energy of nature, we select volcanic rock as the material for external walls of the towers. The volcanic rocks are hung up layer by layer, like the layering of vegetation on the mountain. The horizontal glass-box space reveals a sense of transparency and blur, contrasting with the solid tower buildings. 

For the interior, we use three main materials: bamboo, timber and stone. By combining the lighting and the depth of the towers in four different layouts, we create a special sense of ritual for bathing in hot spring. 


5 Spirit of Space

In modern fast-paced urban life, functional spaces like hot springs are becoming increasingly important. When people appear in the space after taking off their clothes, the complexity from outside world, and their social identity, communication between human and nature and communication between people are both becoming more honest and true. Forest Valley Hot Spring Center is providing a place and an opportunity for modern city people to encounter and interact with nature.



PROJECT NAME

Forest Valley Hot spring Cente

PROJECT LOCATIONQi Jia Village, Long Hua, Cheng De City, He Bei Province
CLIENTSD Harvest Land Group  Co, Ltd.
SIZESecond-floor
SITE AREA-
BUILDING AREA1560㎡
DESIGN PERIOD06.2017-12.2017
CONSTRUCTION PERIOD09.2017-09.2019
PHOTOGRAPHY CREDITXia Zhi

3B6A15120001.jpg

3B6A15270002.jpg

3B6A15590003.jpg

3B6A46010004.jpg

3B6A46260005.jpg

3B6A47030006.jpg

3B6A47070007.jpg

3B6A47860008.jpg

3B6A48800009.jpg

3B6A4915-20010.jpg

3B6A92890011.jpg

3B6A94510012.jpg

3B6A94640013.jpg

3B6A94810014.jpg

3B6A9747-30015.jpg

3B6A97700016.jpg

3B6A97840017.jpg

3B6A99290018.jpg

DJI_00940019.jpg

DJI_03640020.jpg

DJI_03900021.jpg

DJI_03910022.jpg

DJI_04060023.jpg

DJI_04160024.jpg

DJI_04180025.jpg

DJI_04200026.jpg

DJI_04370027.jpg

DJI_04640028.jpg

DJI_04700029.jpg

1585366285329683.png

1585366425251458.jpg

1585366882539306.jpg

1585366882799516.jpg1585366882580355.jpg