Nanluoguxiang Hutong in Beijing

Beijing 2015-07

Renovation of tenements in Nanluoguxiang. The small house is the home of three generations, five people. We don’t want the intimate feeling in this family disappear, and to create individual space for every member at the same time. Therefore, the basic concept is to provide each person a relative private living space, but to keep the opportunity of interpersonal communicating in details. 

First thing of our detail design, is to make most of interior wall area as storage place. There are only few openings on the wall, so we used a lot of skylights to resolve the contradiction of daylighting and storage. There is also a small library located in the very center of the whole house, which could be seen from every other room. For the children’s room, we designed a space with trees and stones just like a courtyard, creating a sense of fresh outdoor area.


PROJECT NAMENanluoguxiang Hutong in Beijing
PROJECT LOCATIONNanluoguxiang, Beijing, China
CLIENTB.l.U.E. Architecture Studio
SIZE2nd Floor
SITE AREA-
BUILDING AREA24 ㎡
DESIGN PERIOD07.2015
CONSTRUCTION PERIOD07.2015
PHOTOGRAPHY CREDITRuijing Photo