UMASSIF / Sanlitun

Beijing 2016-06

WITHWHEAT in Sanlitun locates beside the street in southern Taikoo Li. The design mission included the interior and façade. The façade is made of a full-height glass curtain wall.People can have a view of warm and natural interior design through this glass wall.

The highlight of this design is a framework made from solid wood, which extends from ground to ceiling. To create complexity as well as keep a sense of rhythm, the vertical wooden stripes attached to the ceiling are different in length. A bread showcase is placed in the center of this timber framework, which breaks the holistic design of this full-height framework. This measurement aims to attract the view of customers to the showcase, which stressed the characteristic of WITHWHEAT.

A pure concrete wall works with old flanks, which are spliced together into the shape of wheat. The image of wheat changes gradually from below to above, until it disappears. In order to create an uneven surface, the background wall behind counter is composed of old flanks with different thickness. As a consequence of using grey concrete bricks and stainless brass stripes, the ground is delicate and rich of changes.

No matter from what aspects, including layout, material, lighting and so on, the interior design of this bread store gives a feeling of warm, refreshing and pure.


PROJECT NAMEUMASSIF
PROJECT LOCATIONSanlitun, Beijing, China
CLIENTUMASSIF/WITH
SIZE1th Floor
SITE AREA-
BUILDING AREA150 ㎡
DESIGN PERIOD06.2016
CONSTRUCTION PERIOD04.2017-06.2017
PHOTOGRAPHY CREDITRuijing Photo

image.png